Московски: Изпълнили сме мерките, които ЕК поиска

  • 24 януари 2013 18:44

  • 518
  • 0
Московски: Изпълнили сме мерките, които ЕК поиска
©

От момента, в който разбрахме, че има проблем, не сме спрели да поддържаме връзка с ЕК. Изпълнили сме всички мерки, които те са поискали от нас.

Това заяви министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета по повод решението на ЕК да заведе дело срещу България заради издаването на разрешения за цифровия радиочестотен спектър. Една от основните причини, заради които от ЕК имат тези претенции е, че законодателството тогава е позволявало по някакъв начин дискриминиране на конкретен принцип. Те изискаха да се променят две неща в съществуващите тогава закони. Това е направено и законите са променени. Отворена е и процедура за трети мултиплекс. Има 2-3 месеца още, в които ще обжалваме, но сегашната нормативна база гарантира равностойност на всички оператори, които ще участват в следващия конкурс, потвърди Московски. Правителството е в комуникация с ЕК и през целия период сме се съобразявали с препоръките им.

С ЕК е коментирано да се отвори нова процедура и тя вече е факт, каза Московски. Готови сме да дадем всички детайли, които еврокомисията поиска, допълни той. Комисията за регулиране на съобщенията е спазила закона при издаването на разрешения за цифровия радиочестотен спектър и ще направи всичко да защити интересите на страната, каза председателят на КРС Веселин Божков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
518 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини