Катастрофиралата край Дебелец цистерна била част от контрабанден канал

  • 12 юли 2011 20:49

  • 4447
  • 6
Катастрофиралата край Дебелец цистерна била част от контрабанден канал
©

Това е становището на районната екоинспекция, съобщи бТВ.

След пълната евакуация от Дебелец повечето хора се прибраха по домовете си късно вечерта. Паника нямаше, но опасения, че последици от разлива ще има. Мярката за задържане на шофьора на катастрофиралата цистерна изтече днес, малко преди обед.
 

След 24-часов престой в ареста шофьорът на турската фирма беше освободен. На излизане той отказа всякакъв коментар. Без коментар остана и представителят на турската фирма в България.

Междувременно стана ясно, че от Министерството на околната среда и водите готвят писмо до колегите си от МВР и транспорта, с което ще поискат затягане на контрола при внос и превозване на опасни товари

Според директора на РИОСВ във Велико Търново Елена Григорова, контролът е бил занемарен и това може да се докаже, защото в рамките на 10 дни в областта са станали две произшествия с една и съща турска фирма. Не е имала документи, а само една транспортна карта.

От Агенция "Митници", които според районната инспекция трябва да контролират вноса през турската границата на опасни товари, отказаха коментар, но обясниха, че нормативната уредба у нас е такава, че ако шофьорът не декларира доброволно, че превозва опасен товар, то митничарите няма как засекат контрабандата.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4447 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
далас

2011.07.15 | 06:44

6
това е българия една кочина в която всеки може да прави каквото си иска стига да си плати на когото трябва на това прилича нашата страна
мотокарист

2011.07.15 | 06:44

5
След 24-часов престой в ареста шофьорът на турската фирма беше освободен - ДА ВИ ПИКАМ И У НАСРАНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛАЙНЯНА ДЪРЖАВА!!!!
не е важно...

2011.07.13 | 21:55

4
Тя работата ясна!!! Сега да правим констатации и да плюем, да псуваме и да сме нихилисти, какво ни помага? Силни сме САМО на маса и на думи (плямпане)!!! Не прави ли всеки един ЕЖЕДНЕВНО нещо по въпроса да НЕ БЪДАТ по този начин нещата (по принцип), НИКОГА няма да има по-висок жизнен стандарт!!! "Нещото" по въпроса е ЕЖЕДНЕВНА НЕПРИМИРИМОСТ не само към подобни случаи, но и към РУШВЕТИТЕ, към АПАТИЯТА, ЗЛОБАТА, СПЛЕТНИТЕ И БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА БАЙ ТИ ГАНЬО - ТЪМЕН БАЛКАНСКИ СУБЕКТ!!! Което изглежда невъзможно !!! Което, изобщо не е вярно... Ако е така, то е, защото ние искаме да е така и ние правим(с апатия,интриги,ЗЛОБА, ЗАВИСТ, предателства и АЛЧНОСТ) нещата да бъдат по този начин!!! Аееееееее, ко ми пука е ... (на пуканката неопукана) ... LOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонимен

2011.07.13 | 21:54

3
ТОВА Е БЪЛГАРИЯ! ПРОПАГАНДА И ПР***Т***Я!!!
цъки

2011.07.13 | 21:24

2
Ами през кой митничар е минал бе? Ами предните преди него?
3

2011.07.13 | 20:16

1
WW W. ORIG INALNI . BE - - -Футболни тенниски Сезон 2011/2012

Добави коментар

Водещи новини