Отличиха най-добрите столични пожарникари

  • 24 януари 2013 17:10

  • 1278
  • 1
Отличиха най-добрите столични пожарникари
© МВР

На тържествена церемония в Софийската пожарна бяха отличени най-добрите столични огнеборци за изминалата година в двете основни направления на дейност - пожарогасителна и спасителна дейност и контролна дейност и превенция.

За 17-та поредна година огнеборците, постигнали и приложили високи професионални умения, получиха благодарност и плакети от ръководството на Столично управление „Пожарна безопасност и защита населението”.

Комплексен победител и „Пожарникар на годината” за 2012 г. стана комисар Веселин Тасев. Той е началник на 5-та Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, обслужваща софийските квартали "Подуене" и "Слатина". През изминалата година комисар Тасев пряко е ръководил оперативните действия при 35 пожара, бедствия и катастрофи.

В направление „Контролна дейност“ плакети и благодарност получиха гл. пожарникар Симеон Симеонов, участвал в 60 тематични и 38 комплексни проверки и инспектор Борис Настев, извършил 10 комплексни, 63 тематични и 130 контролни проверки на територията на София. Инспектор Настев е връчил и над 200 разпореждания, както и е съставил 23 акта за установяване на административни нарушения.

В раздел "Пожарогасителна и спасителна дейност" отличени бяха гл. пожарникар Христо Христов, участвал в локализирането и погасяването на 85 пожара и шест аварийно-спасителни дейности и инспектор Ангел Петков, участвал и ръководил ликвидирането на 40 пожара и 16 аварийно-спасителни дейности.

Специален плакет получи Николай Гюров, кмет на село Бистрица. Той бе отличен за активното му участие при създаването на организацията за погасяване на горските пожари в Природен парк „Витоша”.

Последвайте канала на

1278 1

Коментари 1

Добави коментар
Голям майтап

2013.01.24 | 17:33

1
Тоя Настев е най-корумпирания от всичките и го награждават - ще се пръсна от смях!!! Тази държава не спира да ме изумява!!!

Добави коментар

Водещи новини