Кметът на Банско: Няма да строим сгради в Пирин

  • 24 януари 2013 15:58

  • 783
  • 1
Кметът на Банско: Няма да строим сгради в Пирин
© Булфото

Искането за развитие на ски зона Банско е само в границите на вече концесионирана и урбанизирана площ и то само за инфраструктура. Това коментира за "Стандарт Нюз" кметът на община Банско Георги Икономов. Той бе възмутен от информациите, че освен писти от Банско искали и нови сгради в Пирин.

"Под "нови сгради" се имат предвид само такива за обслужващи и инженерни нужди на спортната инфраструктура - например станциите на кабинката, по смисъла на ЗУТ представляват сгради. Единственото извън зоната се предвижда изграждането на водохващания, обслужващи системите за изкуствен сняг. Това ясно и точно е записано в нашия проект, но явно някой се опитва с подбрани извадки да манипулира общественото мнение чрез стопроцентови неистини", добави Икономов.

Последвайте канала на

783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ne samo skypite karti za lift

2014.11.28 | 08:50

1
Лейте бетон,лейте.После да не ревете,че няма български туристи и няма оборот,защото всички чужденци са на ол ин клузив.Така направиха на Слънчев бряг на морето и се напълни с пияници от Европа.Сега се сетиха,че е по-спокойно семейства да идват,ама кой обича блокове и човекарници?Та както сменихме морето с Бяло и Средиземно,така и на ски ще ходим в Австрия!

Добави коментар

Водещи новини