Укрепват коритото на река Луда Мара

  • 22 януари 2013 16:38

  • 1926
  • 0
Укрепват коритото на река Луда Мара
©

Строителни дейности за укрепване на коритото на река Луда Мара започнаха в Петрич. Строителството е по проект, който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие", предаде БНТ.

В рисков участък от близо 400 метра ще бъдат изградени подпорни стени, за да се предотвратят наводнения при проливни дъждове. Местните хора разказват, че реката приижда рядко, но когато това стане, нанася сериозни щети.

Укрепваният участък е в горния край на най-стария квартал на Петрич - "Гиздо". Подпорните стени ще бъдат с височина от два и половина до шест метра. Срокът за изпълнение на проекта е две години. Той е на стойност 847 хиляди лева, като част от средствата са осигурени от общината.

Това е първи етап за строителните дейности и се финансира по оперативна програма. За следващия ще търсим допълнителни средства, каза инж. Антоанета Ангелова, ръководител на проекта.

След приключването на дейностите по укрепването на речното корито районът ще бъде изцяло променен.

Това се обособява като една паркова зона за гражданите на Петрич - да стане приятно за петричани - да идват в най-горещите дни тук да си почиват, посочи инж. Вельо Илиев, кмет на община Петрич.

Ще бъде запазена и градската чешма в коритото на реката, от която сега много петричани си носят вода за вкъщи.

Последвайте канала на

1926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини