Три бараки изгоряха във Велико Търново

  • 19 януари 2013 19:52

  • 1204
  • 0
Три бараки изгоряха във Велико Търново
©

Три жилищни бараки са изгорели днес при пожар във великотърновския квартал „Асенов". На мястото на произшествието е пристигнал кметът Даниел Панов, който е получил информация за произшествието от граждани на квартала. От първоначалния оглед се предполага, че пожарът е възникнал вследствие ползване на неизправен отоплителен електрически уред, предаде Дарик.

Бараките се намират върху парцел, който е държавна собственост, а обитателите им са работници на бившето предприятие „Победа". Всички 16 души от шестте семейства, обитавали бараките, в момента са настанени при свои роднини и близки. Почти всичкото им имущество и документи са изгорели. Четири деца от потърпевшите семейства са в училищна възраст.

В понеделник сутринта кметът ще свиква специална комисия, която да предприеме всички необходими мерки, за да се помогне на пострадалите семейства. Техни представители ще вземат участие в работата на комисията, за да кажат какви са най- належащите им нужди. Ще бъде организирана дарителска акция в полза на пострадалите, както и за осигуряване на необходимите условия на четирите деца, за да имат възможност да продължат да ходят на училище.

Ще бъдат предприети всички необходими мерки на пострадалите бързо да бъдат издадени временни удостоверения за самоличност. Обмисля се създаването на специален фонд за временно настаняване и подпомагане на пострадали при бедствия и аварии.

Последвайте канала на

Novini.bg
1204 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини