Хелзинкският комитет поиска оставката на Цветан Цветанов

  • 18 януари 2013 21:39

  • 2060
  • 8
Хелзинкският комитет поиска оставката на Цветан Цветанов
©

От организацията искат за пореден път оставката на Цветанов, "за да не се превърне тази малка държава, която живее с надеждата, и тя да бъде правова, в свърталище на върколаци – полицаи, които посред бял ден се хранят от труповете на съда и нашите права".

"За разлика от "престъпниците", които МВР "хваща", за да се окаже, че са виновни не според закона, а само според своеобразното мислене на този министър, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е с множество истински рецидиви в престъпването на върховенството на правото. Самата закана, преди време, на този уж-полицай да дамгосва наказателно независимия български съд всеки път, когато му пречи да произволничи в "борбата" с престъпността, като спазва закона, беше такова престъпление", пишат от БХК.

От организацията напомнят репликата на Цветанов от юли 2011 г., че операциите по залавяне на освободени с акт на съда обвиняеми ще се кръщават на имената на съдиите. Малко след това се проведе акция Р.А.Л.И.Ц.А. ("Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А – анархия".) Тогава по обвинение за рекет беше задържан Валентин Янев-Бореца.

"Заплахите, които Цветанов пряко адресира срещу личността на съдии, във връзка с решенията им по дела – а именно, да използва имената им като стигма, са акт на първобитно насилие срещу съдебната власт, чиято независимост е основна в замисъла на държавата. Тази груба, персонализирана, директна агресия срещу хората, от които зависи справедливият процес, с цел да бъдат принудени да действат, както иска полицията, руши този замисъл.", припомня становището си от преди повече от година БХК тогава и, за пореден път, поиска оставката на Цветанов.  

"Вместо да им оказват най-голямото зачитане, за да ни пазят от властта, нашите съграждани се учат да мразят тези, без които нямаме права.   Сега, след М.И.Л.Е.В, в обстановка, в която ВСС, както винаги досега, независимо какво говори, пак слуша властта – справка, изборът за главен прокурор на "стабилния съдия" – е ясно, че, ако не направим нещо различно, ние, гражданите, скоро наистина няма да имаме права, защото съдът ще бъде своего рода администрация на полицията, а отделните съдии, които се съпротивляват на това, ще бъдат линчувани от пропагандата.Ако позволим това.", пишат още от организацията. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2060 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
не син

2013.01.19 | 14:21

8
Всичката измет се събра под девиза : " Оставка за Цецко ", което ме кара да уважавам този министър ! Костов,Мартинчо,Сергейчо,Сидеров,съдиите,а сега и Хелзински комитет! За Цветанов не зная , но ако се освободим от тази паплач България ще е много по-добро място за живеене !

2013.01.19 | 14:21

7
БХК защитават мангали, кучкари, престъпници и корумпирани боклуци. Чичо ви Цецо може да е правил гафове, ама тогава не врещяхте. Сега като постъпва правилно, чак оставката му искате. Ами аре у лево!
РУМЕН

2013.01.19 | 14:21

4
НАПЪЛНО СИ ПРАВ. БХК Е АНТИБЪЛГАРСКА СГАН!!!
shilko

2013.01.19 | 14:21

6
да му ядете половите органи на Цветанов , а после може да хапнета на Борисов главата(знаете коя) , а за десерт ще ви дам на баба ми теменужката , на нея най-много ше се радвате и на увисналия и пърдялник , не разбрахте , че мястото на престъпниците е да доставят удоволствие по занданите на мангалите , ама като вие хубаво вие да го правите праветего , БГ отдавна се е напълна с хора с неясна ориентация като тия от БХК ,

2013.01.19 | 14:21

5
Абе оставете човека да си върши работата.Ако даде оставка кой ще е на негово място?За да има хубав цирк си трябват добри циркаджии!Иначе който го погледне лошо е абсолютен престъпник,хей така за спорта, може и с телевизия, като екшън герой да бъде арестуван.В случая може и да е прав,ама то съдия на бъзик носи ли?
тод

2013.01.19 | 13:38

2
БХК започнаха да претендират и за права:)Кой ви ги е отнемал до сега?Вие винаги сте "лаели", когато вашите началници ( БСП)не са на Власт.И кой Ви дава право да се наричате с това прозвище (Хелзински), а не си ползвате Вашето име Московски камитет?

2013.01.19 | 14:09

3
как може да си толкова неинформиран: БХК са върли антикомунисти и основното им финансиране е от САЩ - освен ако не смяташ световната финансова акула Сорос за руски комунист, хахаха

2013.01.19 | 13:32

1
Правилно е деиствието на Цветанов,но ги показвайте със снимки тези съдий да ги познаваме за всеки случай!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини