Подготвя се промяната осигурителният стаж да се счита като трудов за младите лекари

  • 18 януари 2013 12:39

  • 881
  • 0
Подготвя се промяната осигурителният стаж да се счита като трудов за младите лекари
©

"Готови са текстовете за нормативна промяна, касаеща осигурителния стаж да се счита като трудов за младите лекари", съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

"Текстовете ще бъдат внесени от народните представители от ГЕРБ", посочи Атанасова. „Уверена съм, че с ангажираността на колегите от Народното събрание в рамките на седмица-две този въпрос ще бъде решен”, каза министърът.

16 млн. лева са европейските средства, които ще са достатъчни за 1000 млади лекари да започнат специализацията си веднага. В министерството до момента са подадени около 50 молби. Срокът изтича в края на януари.

„Бихме могли да удължим срока. В момента тече информационна кампания в университетите”, каза министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя добави, че условията, за да кандидатстват млади лекари по този проект, са да са зачислени на специализация и да имат трудов договор с лечебно заведение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини