Испания освободи двама български моряци от кораба "Свети Николай"

  • 18 януари 2013 06:37

  • 1437
  • 0
Испания освободи двама български моряци от кораба "Свети Николай"
©

Двама български моряци от кораба "Свети Николай", който бе арестуван в Испания с 3 тона кокаин на борда, са освободени от ареста, съобщиха техни близки.

От МВнР потвърдиха, че Атанас Андреев Георгиев и Мирослав Йорданов Владимиров действително са освободени под гаранция. Семействата им са платили по 10 000 евро парична гаранция, за да не лежат в килиите до началото на процеса. Атанас е от Бургас, а Мирослав от Варна. Според неофициална информация те са освободени срещу гаранция, защото нямало достатъчно информация за вината им, пише "Монитор".

Двамата моряци са предупредени от испанските власти, че нямат право да напускат страната дори и за един ден. Останалите 19 души от екипажа продължават да са в предварителния арест. Всъщност нито един от тях не е поискал освобождаване под гаранция, тъй като нямат възможност да платят огромната сума.

Според юристи освобождаването на Атанас и Мирослав е добър знак и за останалите им колеги, които твърдят, че са невинни и не са знаели какво превозват. Корабът „Св. Николай" бе задържан на 13 август миналата година на около 50 мили от пристанище Кадис в Южна Испания. На борда му бяха открити 3 тона кокаин. Дни след акцията у нас бяха арестувани корабособственикът Дойчин Дойчев и 37-годишният софиянец Руслан Колев. Те бяха освободени от съда с мотива, че няма данни за организирана престъпна група.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1437 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини