Отнеха три деца от баща им, държал ги с години под ключ

  • 17 януари 2013 17:08

  • 3551
  • 2
Отнеха три деца от баща им, държал ги с години под ключ
©

Три деца на възраст между 13 и 17 години от ловешкото село Дренов са отнети от баща им Димитър Дюлгеров, който ги е държал у дома и в продължение на години не ги е пускал на училище. Те са настанени с Центрове от семеен тип. Това е станало във вторник след сигнал на майката Елена Дюлгерова, съобщи БТВ.

Тя е сигнализирала, че бащата извършва насилие върху децата. Началникът на полицейското управление в Ловеч е издал заповед за полицейска закрила на децата, а от дирекция "Социално подпомагане" заповед за извеждането им и молба към Районния съд в Ловеч за образуване на дело. Мярката е окончателна и не може да се обжалва.

Това не е първият опит на институциите да защитят децата, които са на възраст от 13 до 17 години. Те имат и сестра, която е 19-годишна. Четиримата никога не са посещавали училище и не са напускали дома си поради забрана на родителите им. Това потвърди и майката на децата, която от 13 години работи в чужбина и в момента е в Англия. До преди месеци тя е била на страната на бащата.

През 2009 година съдът е отхвърлил искане за ограничаване на родителските права. През 2011 година правата на Димитър и Елена Дюлгерови са били ограничени от съда и е трябвало децата да бъдат настанени в център от семеен тип, но това не се е случило поради отпор от страна на родителите.

На 16 февруари тази година е насрочено открито съдебно заседание, на което ще се реши какво ще се случи с децата занапред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3551 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.19 | 17:14

2
И после защо има новини как син или дъщеря са убили родител.Има такива гадове,че не само родители,ами нищо не става от тях.
!

2013.01.19 | 17:13

1
Ама имат по 4 деца!

Добави коментар

Водещи новини