Три забавачки чакат Борисов за първа копка

  • 17 януари 2013 16:41

  • 1296
  • 2
Три забавачки чакат Борисов за първа копка
©

Три детски градини във Варна ще бъдат разширени със средства от държавния бюджет. Осигурени са 4 млн. лева, с които ще бъдат изградени пристройки към забавачници в кв. „Виница“, „Възраждане“ и „Чайка“. Това съобщи кметът Кирил Йорданов при официалното откриване на новия корпус към ЦДГ „Калина Малина“.

Първата копка на строителството ще бъде направена следващия петък – 25 януари, когато на посещение във Варна пристига министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

До броени дни трябва да бъде прерязана лентата и на така наречената социална детска градина на улица „Кап. Райчо“. Забавачката за 120 малчугани трябваше да бъде открита още през есента, но заради проблеми със строителството откриването се забави.

Откритата нова сграда към детска градина „Калина Малина“ в квартал „Чайка“ е за 50 деца.

Малчуганите на възраст 3 и 5 години вече са приети в градината. С тях общият брой на хлапетата в забавачката става 238, разпределени в 8 групи.

Новото крило включва плувен басейн и физкултурно-музикален салон ,има вече и учител по плуване .

Пристройката е изградена чрез публично-частно партньорство и струва 1,2 млн. лева.

Последвайте канала на

1296 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
някой да не вземе да посмее да пръдне без ББ?!

2013.01.17 | 18:49

2
Ако не дойде Борисов да копне,няма да изгрее слънцето утре!Що не почакат да станат децата ученици?Зор ли имат?Ами ако му скимне чак на третия мандат на ГЕРБ да дойде?
toto3

2013.01.17 | 18:46

1
Е как...? А в Бургас от две седмици стоят 25-6 автбуса които чакат да бъдат "благословени" от НЕГО..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини