Община Варна ще купува имот на Марешки

  • 17 януари 2013 13:54

  • 1119
  • 0
Община Варна ще купува имот на Марешки
©

Сградата на медицинския център “Младост” във Варна, собственост на аптекарския бос Веселин Марешки, най-вероятно ще приюти едноименното варненско кметство. Това подозират общински съветници, след като станаха ясни условията за конкурса за изграждането на нова административна сграда за района, пише Труд.

Според предварителното задание бъдещата сграда трябва да бъде с лице към основен булевард, да има минимална разгъната застроена площ от 2500 кв. м и 80 паркоместа. Община Варна планира да обезпечи разходите си по сделката чрез лизинг. Според Петър Липчев (“Промяна за Варна”) кратките срокове показват, че ще се търси преустройство на съществуваща сграда, а не строителство на нова. В кулоарите на местния парламент се говори, че е избрано едно от телата на медицинския център “Младост”, собственост на Марешки, което гледа към бул. “Република”. Съветниците решиха да прецизират условията на бъдещия конкурс и тогава ще стане по-ясно дали изборът клони към имота на Марешки.

Това ще бъде втората конкурсна процедура за избор на сграда за кметството, което в момента се помещава в няколко апартамента в блок. Първата процедура бе спечелена от “Люк” АДСИЦ, което трябваше да предостави помещения в “Пфое мол” срещу други общински имоти. “Преди подписването на договор обаче се разбра, че молът е ипотекиран, а банката не даваше съгласието си за реализиране на бъдеща сделка”, обясни шефката на дирекция “Собственост и стопанство” Теодора Трендафилова.

От “Люк” заведоха три дела срещу общината, но нито едно от тях не оспорва условията на конкурса.

Последвайте канала на

Novini.bg
1119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини