Нова застраховка при пътуване в чужбина

  • 17 януари 2013 06:39

  • 1157
  • 1
Нова застраховка при пътуване в чужбина
©

Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 се обяви вчера за въвеждането на на нова задължителна застраховка за всички българи, които пътуват зад граница, информира в. Преса.

Тя ще бъде по подобие на "Гражданската отговорност" за шофьорите и ще бъде регламентирана в закон за консулските задължения на държавата по отношение на българските граждани в чужбина. Концепцията за него представена от министъра, но за детайлите, той не даде информация. Основната идея е държавата да не дава пари на пострадали в чужбина, а ако това се наложи, застраховател да й покрива харчовете. Задължителната застраховка ще покрива разходи при репатриране, тежко заболяване и спешна медицинска помощ.

досега държавата заделяше около 200 хиляди лева в специален фонд за помощ при спешни случаи. Когато близки на пострадалия зад граница внесат нужната сума в касата на Външно, мисията ни в съответната държава веднага даваше парите на място. Според Младенов само при задължителна застраховка вече ще се оказва помощ от дипломатите ни, завършва изданието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1157 1

Коментари 1

Добави коментар
Аман бееееееее

2013.01.19 | 00:46

1
Абе тези докага ще им търпим глупостите и некадърността. Случайно това комсомолче да е чувало че медицинските осигуровки в една членка на ЕС важат в целия съюз. България никога не е имало по импотентно управление.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини