Прехвърлят химикалите от катастрофиралата цистерна в здрава

  • 11 юли 2011 14:15

  • 1713
  • 3
Прехвърлят химикалите от катастрофиралата цистерна в здрава
© Булфото

Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, предаде БЛИЦ.

Осигурени са специални помпи за подобни течности. Към мястото на инцидента пътува кран, който ще трябва да повдигне цистерната. Операцията е доста рискова, твърдят специалисти.

Част от хората са върнати в Дебелец. Те са предупредени, че има възможност отново да бъдат евакуирани, ако се наложи това по време на операцията по прехвърлянето на химикала. Евакуираните деца все още не са върнати в Дебелец.

Инцидентът стана 48 минути след полунощ. 20-нната турска цистерна е превозвала химическото вещество стирол, част от който се е разлял и първоначално е причинил паника, заради токсичното му въздействие върху хората. Според полицията, причина за инцидента е фактът,  че шофьорът е заспал зад волана.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1713 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
miti

2013.07.05 | 13:19

3
не търсете само вина в шофьора. нека се замислят и тия "умници" дето измислиха разните забрани за камионите. представете си че сте шофьор спират ви в 16 часа на място дето няма и помен от сянка камо ли някакви други удобства.стоиш си в кабината печеш се на шиш и като стане 22часа тръваш и гледаш да наваксаш изгубеното време.обаче става 01часа и ти се доспива щото цял ден те е пекло слънцето. и белята е готова. изисквания към превозвачите много но никой от държавните институции не си мърда пръста да им облекчи положението което е трагично. само изисквания,глоби и събиране на пари за най различни приумици. аз питам а преди да неби да нямаше катастрофи.
някой

2013.07.05 | 13:18

2
всички турски и румънски тирове да се ограничат във времето за движение и да се проверяват постоянно и да им се налагат яки глоби.Тия хора едно че не спазват никакви правила и карат като замаяни и друго че нямат никаква толерантност и колегиалност към леки автомобили и другите участници в движението
3

2011.07.11 | 17:21

1
WW W. ORIG INALNI . BE - - -Футболни тенниски Сезон 2011/2012

Добави коментар

Водещи новини