Изгониха циганите, пребили племенника на Венета Райкова

  • 11 януари 2013 09:57

  • 2210
  • 2
Изгониха циганите, пребили племенника на Венета Райкова
©

Пияните цигани, гонили с брадви и чукове и пребили живеещият в близост Ивайло, са задържани след намесата на полицията, съобщиха от пресцентъра на СДВР. Младежът е племенник на телевизонната водеща Венета Райкова.

Циганите живеели в гараж под наем за 50 лева на месец. След инцидента, собственикът на гаражите, където живеело семейството, е осъзнал вината си и помолил наемателите си да напуснат. Според него, тук никога вече няма да живеят наематели.

“Въпросът е сериозен, защото има още 2-3 места във кв. “Враждебна”, където отиват сега изгонените роми. Трябва да се проверят всички хора, които са нерегистрирани, това са опасни, анонимни хора”, поиска бащата на бития Ивайло.

От социални грижи на Столична община съобщиха, че семейството цигани е обитавало гаража от 2 години, регистрирано е било на постоянен адрес. То е получавало и социални помощи от общината, защото е отговаряло на условията. Трите деца на семейството са ходели на училище, твърдят социалните работници.

Хора от квартала обаче твърдят, че циганите са живеели без тоалетна, изхвърляли са в гърнета на съседно свободно място екстрементите си. Според тях, в гаража са живеели повече от едно семейство, но без никаква регистрация и при изключително лоши условия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2210 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.15 | 15:18

2
А защо ги изгониха? Защо не ги оставиха в ареста! Мръсни мангали!

2013.01.15 | 15:18

1
ЯВНО БЪЛГАРИТЕ ПО ПРИРОДА СМЕ ШАМПИОНИ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ И НОСЕНЕ НА ТЕЖКИ ТОВАРИ.ТОВА ДОЛНО МИЗЕРНО ПЛЕМЕ МАНГАЛЯТА,ОТ ГОДИНИ СЕ РОЯТ И ЖИВЕЯТ НА НАШ ГРЪБ,И НИЕ СЕДИМ И НЕ СЕ ОТТЪРСВАМЕ ОТ ТЯХ.

Добави коментар

Водещи новини