"Майкрософт" отличи българска учителка

  • 11 януари 2013 06:46

  • 891
  • 0
"Майкрософт" отличи българска учителка
©

Компанията "Майкрософт", която е собственост на един от най-богатите и влиятелни хора в света Бил Гейтс, хареса работата на учителката от столичното 73-то СОУ Мими Виденова, пише Труд.

Преподавателката по "Информатика и Информационни технологии" е удостоена с изключително внимание - получи покана да даде интервю. И то е публикувано на сайта на "Майкрософт".

Това е традиция във фирмата - всеки ден там излиза по едно интервю на човек, който активно участва в мрежата и предлагат интересни идеи за развитието на информационните технологии.

"Всичко започна през 2009 г. когато за първи път попаднах на една от образователните програми на компанията. Аз се бях регистрирала в техния сайт и участвах активно - кореспондирах, качвах и споделях идеи за работата си. След това от техния сайт получих предложение да опиша проектите си и да ги представя. През лятото на 2012 г. получих предложение за интервю на сайта на "Майкрософт", което беше публикувано на 22 септември 2012 г.", сподели Виденова.

Тя уточни, че част от проектите са свързани с това децата да имат възможност за по-бърз и по-интересен начин за усвояване на знанията. За да отклони седмокласниците от постоянното мислене за бъдещите изпити за гимназия, Виденова ги накарала да направят проект за машина на времето и така да "видят" бъдещето си след изпитите.

"Погрешно е впечатлението на хората, че децата разбират от компютри. Те могат само да гледат клипчета и да играят и затова трябва да има повече часове по информатика", казва преподавателката. Виденова е щастлива, че е намерила начин да контактува с колеги от цял свят. Иска да си остане учител, а не да търси работа с по-висока заплата в частния сектор.

Последвайте канала на

Novini.bg
891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини