Най-много безстопанствени кучета има в крайните райони на столицата

  • 10 януари 2013 16:03

  • 701
  • 0
Най-много безстопанствени кучета има в крайните райони на столицата
©

Най-много кучета са изхвърлени в крайните райони на столицата. Това съобщи директорът на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков, който представи на пресконференция отчет на общинското предприятие за изминалата 2012-а г.

Данните сочат, че стопаните най-често гонят на улицата своите домашни питомци в районите "Люлин", "Младост", "Витоша" и "Овча купел". По тези места се изоставят и много куче от околните софийски общини. По думите на Нейков, именно от тези райони са получени и най-много сигнали за бездомни кучета чрез новата информационна система на "Екоравновесие". От 1 юли до 31 декември миналата година, когато тя започва да работи, са постъпили общо 3584 сигнали от граждани за глутници, агресивни, болни и некастрирани кучета. Конкретно за четирите изброени района сигналите са над 200, а най-малко са от централните софийски райони. "Подуяне", "Слатина" и "Искър" се нареждат по средата в класацията, допълва Нейков.

Директорът на "Екоравновесие" информира, че през миналата година в Столичната община са заловени близо 5000 кучета, като от тях в приюта в Сеславци за кастрация са настанени около 4000 животни. Освен това по различни програми са кастрирани още над 4300 кучета.

От приюта в Сеславци и от отворения през ноември общински приют в Горни Богров са осиновени общо 4000 кучета, каза още шефът на "Екоравновесие".

Последвайте канала на

701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини