Тежък инцидент край Дебелец, евакуират хора

  • 11 юли 2011 07:34

  • 4698
  • 0
Тежък инцидент край Дебелец, евакуират хора
© Булфото

В района на инцидента работят 5 екипа на ПБЗН, до момента са евакуирани 350 човека, осигурени са осем автобуса за евакуация на населението.


Цистерна се е преобърнала и е препречила пътното платно на пътя Килифарево – Велико Търново, в района на гр. Дебелец. Инцидентът е станал тази нощ в 00:48 часа. Получил се е теч и има опасност за образуване на отровен облак. По предварителни данни в 20-тонната цистерна има стирен.


Незабавно са изпратени на място пет екипа на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и от полицията във Велико Търново. Предприети са мерки по ограничаване достъпа до мястото на инцидента в радиус 150-200 м. и е спряно движението на МПС. Веднага е създадена организация за извършване на замервания на вредностите и се следи посоката на вятъра. Отчетени са превишения на ПДК за вредни емисии в атмосферата. До момента са евакуирани 350 човека. Първо са евакуирани 51 деца от детския дом в Дебелец, като 20 от тях са бебета. Създадена е организация за настаняване на евакуираните хора в обществени сгради във Велико Търново и Килифарево.


На мястото на произшествието работят 3 пожарни автомобила, 1 аварийно спасителен автомобил и 1 автомобил за химическа защита с 17 служители на ОУПБЗН - В. Търново и 10 автомобила с 42 служители на РУП - В.Търново. Събран е свободния от дежурство състав на РУПБЗН-В.Търново, които са в готовност да се включат при необходимост. Дейностите по неутрализиране на замърсяването продължават с обливане на цистерната с пяна. Изпратена е оперативна група от ГД „ПБЗН” от София.


Информирани са кметът на града, директорът на РИОКОС и други органи на местната власт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини