Предлагат работа на пияната учителка

  • 08 януари 2013 16:48

  • 3476
  • 7
Предлагат работа на пияната учителка
©

Предлагат работа на учителката Илияна Иванова, която в средата на декември миналата година влезе при учениците си в нетрезво състояние, съобщи Дарик радио.

Иванова е подписала документа за отстраняване от длъжност в 130 СОУ „Стефан Караджа" в столицата, където е била назначена на изпитателен срок.

Предложението за учителката по немски и руски език е от училище в Елин Пелин. Според директора на учебното заведение Иванова заслужава втори шанс, тъй като е добър преподавател и майка на три деца.

Всички преподаватели в училището в Елин Пелин са позитивно настроени и смятат, че няма от какво да се притесняват, ако Илияна Иванова е техен колега, разказа директорът на учебното заведение Юлия Стефанова: „Не мога да пренебрегна факта, че това е колега, инвестирал в себе си - преподавател по немски език, с три деца, с големи отговорности. Споделих най-напред с колектива идеята ми. Бях подкрепена и от тях - това е един голям колектив - 60 човека. Тя е много добър професионалист и нейните ученици, и директорът на училището, в което е работела, споделиха, че тя е един много добър преподавател. Психиката на човек е толкова крехко нещо. Може да се огъне и да се пречупи при определени ситуации".

Илияна Иванова стана известна в медиите с това, че влезе в нетрезво състояние в час и буйства пред класа. Седмица, след като това се случи 48-годишната учителка направи опит за самоубийство, поглъщайки алкохол и медикаменти.

Сега тя е в добро състояние и споделя, че децата й и тя самата много са страдали заради инцидента: „Добре съм, получих помощта, от която имах нужда".

Директорът на училището в Елин Пелин е на мнение, че всеки човек заслужава втори шанс и че никой не е застрашен да изпадне в подобна ситуация: „Един такъв инцидент, който в човешкия живот се явява миг, не трябва да бъде препъни камъчето и да обърне безвъзвратно живота на човека, и да го лиши от възможността да бъде такъв, какъвто е. За мен това не е причина да бъде сложен етикет на човека, че той не става за учител".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3476 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
хаха

2014.10.26 | 07:06

7
то държавата ни е такава, пияните са на работа а трезвените като мен са на улицата, да ви туря на меките закони заради такива абсурдни закони аз съм без работа от 5 години вече нито пия нито пуша а онези в учебните заведения всички пушат и пият

2013.04.02 | 11:16

6
Предлагам да си потърсиш. Или ти чакаш някой да те покани на работа.
Цвета

2013.01.09 | 00:36

5
Браво на директора на училището в Елин Пелин!!!Поздравления !!! По начало хората в провинцията са по-добре настроени един към друг и са почти винаги готови да помогнат с каквото могат.Ние в столицата,в големите градове ,"забравихме" дори да поздравяваме съседите си от блока при среща,та какво ли остава да помогмеш на някой с каквото можеш ,ако има проблем?

2013.01.09 | 00:35

4
Тая милата колко изглежда деградирала. Не бих си пратил децата при такъв човек. Дори и кучето си не бих и дал да се грижи за него. Има доста изхакани сред педагозите по целия свят и трябва някой да ги контролира мисля си аз.

2013.01.09 | 00:35

3
Има толкова психично лабилни учители и тя е една от тях. Не е тяхна вината за състоянието им. Като добро общество трябва да помагаме на всички, без значение пол, възраст, работа и провинения. Браво на директора!

2013.01.08 | 21:14

2
Дам болничко е обществото и дъжавицата е болничка също. Единственото което ни остана е родината ;)
bat pan4o

2013.01.08 | 21:14

1
никои не е безгрешен заслужава втори шанс-пьк и деца храни.нашто общество стана много жестоко. НО ИНТЕРЕСНО НА ПОЛИТИЦИТЕ ИМ ПРОЩАВАТ ЗА НЕЩА ДЕТО СА ЗА ЗАТВОРА А НА УЧИТЕЛИТЕ НЕ.

Добави коментар

Водещи новини