Софиянка: Служители на "Екоравновесие" ме биха и взеха кучетата ми

  • 08 януари 2013 09:42

  • 1308
  • 4
Софиянка: Служители на "Екоравновесие" ме биха и взеха кучетата ми
©

Софиянка се оплака пред Нова телевизия, че екип на „Екоравновесие" е влязъл в дома й, а един от служителите на общинското дружество дори я е набил, за да й вземат кучетата.

Божидарка Иванова обясни, че на 4 януари служители на „Екоравновесие" са влезли в хола на дома й, докато я няма и са измъкнали трите кучета, за които се е грижела и за които има паспорти. „Когато се прибрах, мъж теглеше едното куче. Когато се опитах да го спася, служителят ме ритна и удари с пръчка", разказа Божидарка Иванова. „Четирима души седят, гледат и нищо не казват", допълни тя.

След като отвели животните, жената е открила стрела в хола си, с която предполага, че е упоено едното куче.

„Хората на „Екоравновесие" не действат така", заяви директорът на общинското дружество д-р Манол Нейков. Той призна, че на 4 януари екипи са отишли на място. „Дворът на жената е бил разграден и кучетата постоянно са влизали и излизали оттам. Животните тормозеха хората от квартала", каза д-р Нейков. Според него тези кучета не са домашни. Нейков отхвърли твърдението, че хората на „Екоравновесие" влизат в частни имоти.

„Те нямат право да влизат в частни имоти, което много често ни пречи на работата", заяви Нейков. По думите му, често когато ги уцелят със стреличка, кучетата се шмугват в някой частен двор и вече не могат да ги хванат.

Що се отнася до насилието, от което се оплаква Божидарка Иванова, Нейков коментира, че е имало четирима свидетели, а не е подаден сигнал в полицията и никой не се е намесил. Напротив самите служители на „Екоравновесие" са се оплакали от насилие от страна на Божидарка Иванова.

Тя пък е подала жалба в 9-то районно за насилие. Иванова твърди, че има документи за кучетата, но д-р Манолов изрази съмнение за това.

„Кучетата трябва да имат реален дом, заграден двор, да бъдат хранени и гледани", обясни шефът на „Екоравновесие".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1308 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
grada

2013.01.09 | 00:34

4
Трябва малко по силна упойка да слагат и проблема ще е решен. Стига са ни занимавали с тези кучета. Как в европа няма едно куче тука само се разправяме. Прибиране , ако никои не го потърси до 1 месец ефтаназиране и ще решим проблема за 1 година , затваряме всички центрове и приклучваме с харченето на хиляди левове по кучета , оставяме един за зор и с парите построяваме една детска градина. Бабичките в столицата да си вземат рибки или котки , те поне не хапят деца !
НАРОДЕН

2013.01.09 | 00:34

3
СТИГА ТОЛЕРИРАХТЕ ШИЗОФРЕНИЦИ...ТАЯ Я ГЛЕДАХ СУТРИНТА ПО НОВА-ТВ ТЯ НЯМАШЕ ЕДНА НОРМАЛНА ПРИКАЗКА А ВОДЕЩАТА Я ТОЛЕРИРА. НА НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ МИ ИЗГЛЕЖДА...ХОРАТА СА ЛУДНАЛИ ОКОЛО ЛУДАТА.КАТО Я ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА ДА СИ Я ПРИБИРА В ЛУДНИЦАТА С КУЧЕНЦАТА В КОМПЛЕКТ.ЗАРАДИ ТАКИВА ОБРАЗИ СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И МЕДИИТЕ СА ЗАД ТЯХ ЗАРАДИ СЕНЗАЦИЯТА И УПЛЪТНЕНОТО ВРЕМЕ ЗАЕТО С ГЛУПОСТИ.
Срам срам

2013.01.09 | 00:34

2
Служителите на общинските фирми "Център за градска мобилност" и "Екоравновесие" са особено нагли типове и се смятат за недосегаеми. Специално последните са в болшинството си цигани и понеже им се плаща на заловено куче те изобщо не се притесняват къде влизат. Да не говорим че всеки който сутрин минава покрай хотел Принцес, знае как са паркирани служебните им бусове в средата на кръстовището.
Юри

2013.01.08 | 13:51

1
Изцяло неверно и клеветно твърдение, особено за плащане на куче. Приятелю, какво стана като се събуди?

Добави коментар

Водещи новини