Узаконяват незаконните строежи в Сапарева баня

  • 07 януари 2013 10:59

  • 1977
  • 0
Узаконяват незаконните строежи в Сапарева баня
© Булфото

Всички незаконни строежи в община Сапарева баня, построени преди 22 юли 2003 г. могат да бъдат узаконени, съобщиха от общинската администрация в курортния град, пише Дарик.

За целта собственикът на строежа трябва да подаде заявление в срок, определен от общинска администрация. Необходимо е да бъдат представени комплект документи и проект - заснемане за узаконяване. Срокът е до 26 ноември 2013 г., след влезлите в сила на 26- ти ноември миналата година преходни и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията.

Строежът трябва да отговаря на нормативите, действали по време на построяването му и да е годен за ползване. Собственикът трябва да плати дължимите глоби и такси за извършване на незаконно строителство, след което се издава Акт за узаконяване на незаконен строеж. Узаконените такива могат да бъдат реконструирани, надстроявани и разширявани (което не важи за строежите в режим "търпимост"). Строежи, които са заявени за процедура по узаконяване, но не отговарят на нормативите действали по време на построяването им, подлежат на събаряне, уточняват от администрацията в Сапарева баня.

Последвайте канала на

1977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини