Шарлатанка цери безплодие с дъвка и зехтин

  • 07 януари 2013 10:57

  • 2034
  • 2
Шарлатанка цери безплодие с дъвка и зехтин
©

Самозвани лечители от цялата страна церят безплодие с опасни за здравето методи. Шарлатанка от Бургаско карала бездетни жени да пъхат във влагалищата си тампони, напоени със зехтин и дъвка от смола.

В Търновско рецептата на измамниците била друга – убеждавали жените да се лекуват от безплодие с газирана вода и чубрица. Част от шарлатаните вече са изправени пред Темида, след като потърпевшите са подали жалби срещу тях. Оказало се дори, че един от врачовете е бил съден преди няколко години, след като убил момиче, лекувайки косодопада му с антифриз. Той обаче получил само две години условно.

20 лева взимала буркаска "лечителка", представяща се под името Керка, за нестандартното лечение на безплодие със зехтин и медицинска дъвка, пише "Телеграф". Според наставленията й жената, която искала да зачене, трябвало да смеси двете съставки на водна баня, а след това да напои тампон и да го постави във влагалището си.

"Лечебната" процедура се повтаряла седем нощи, а на осмата бебето е готово!, уверявала целителката. "Внасянето във влагалището на зехтин и смола е изключително опасно и крие риск дори за живота на жената. Подобни илачи могат да предизвикат жестоко възпаление и необратима инфекция", категорични са лекари.

Последвайте канала на

2034 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.07 | 14:49

1
Докато има тапаци, ще има и пари за шарлатаните
тАпак

2013.01.07 | 14:57

2
До като има тАпаци, ще има и тАпотии

Добави коментар

Водещи новини