Зоопаркът в Добрич събира Коледни елхи

  • 03 януари 2013 10:55

  • 1011
  • 0
Зоопаркът в Добрич събира Коледни елхи
©

Центърът за защита на природата и животните в Добрич започва да събира Коледни елхички за угощение на своите обитатели, съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова.

Акцията, която е традиционна след празниците, поощрява деца и възрастни да не изхвърлят дръвчетата на боклука, а да ги предоставят на зоопарка. Елховите клонки са голямо лакомство за козите и бизоните. Зоопаркът очаква през 2013 година нови обитатели, каза Венкова. По думите й щом кафявите мечки се събудят от зимен сън, през март-април в центъра ще бъде доставена млада двойка от вида. За животните вече е изградена къща и зона за свободно обитаване в рамките на проект по оперативната програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България: 2007-20013 година. Сред новите атракции в центъра ще бъде и фламинго, което вероятно ще пристигне от Швейцария.

С разширяването на дейността и изграждането на нови обекти Центърът за защита на природата и животните от тази година придобива статут на общинско предприятие, допълни директорът на зоопарка. В центъра, който е изграден по модел на зоологически градини в Швейцария и с подкрепата на спонсори от швейцарския град Шафхаузен, се отглеждат близо 150 животни от нашите географски ширини.

Последвайте канала на

БТА
1011 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини