Лунен пейзаж във Варна

  • 03 януари 2013 08:06

  • 1114
  • 0
Лунен пейзаж във Варна
© Булфото

Пропаднала ВиК шахта на улица "Тодор Влайков" във Варна крие риск за преминаващите автомобили и пешеходци. Зейналите след последния сняг дупки са превърнали варненските улици в лунен пейзаж, показа репортаж на БНТ.

Пропадналата ВиК шахта има своя история. Била е асфалтирана преди 2 години при ремонт на улицата. После грешката е поправена, но наполовина, защото след откопаването на шахтата, тя остава на сантиметри под нивото на пътя. И при всеки дъжд се превръща в капан за автомобили и пешеходци.

"Колите, които пресичат, то се вижда и сега, удрят спирачки. Които не я знаят, влизат в нея. Ако някой пресича, е опасно за него, защото, за да не го удариш, влизаш в дупката или обратно - удряш него, както се случи с един моторист", обяснява Пенка Георгиева.

Живеещите в района са сигнализирали ВиК, но без резултат. От дружеството обещаха проверка.

По-голямата беда по варненските улици обаче са зейналите дупки. След последния сняг някои от тях вече са придобили притеснителни размери. Пресечка на един от основните варненски булеварди е почти непроходима. Кратерът е обозначен типично по нашенски с две стари автомобилни гуми. За да опазят возилата си, шофьорите често минават през тревните площи.

От общината заявиха, че от утре във Варна започва запълването на най-дълбоките дупки. А по-малките – тях ще ги чакаме да станат големи.

Последвайте канала на

1114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини