Нови разписания за 45 влака

  • 03 януари 2013 07:01

  • 785
  • 0
Нови разписания за 45 влака
© Булфото

БДЖ променя разписанията на 45 влака от днес. Част от тях ще се движат с допълнителни композиции, на други ще бъде увеличен броят на спирките, а трети ще имат удължени маршрути. Целта на промените е да се подобри обслужването на пътниците от отделни населени места в страната.

Това е второто изменение на разписанието, след като преди Нова година, Националният железопътен превозвач реши да намали броя на влаковете и часовете на тръгване по нерентабилните дестинации. Последвалата вълна от недоволство обаче доведе до преразглеждане на разписанието. Новите маршрути са съобразени с исканията на пътниците, съобщиха за “По света и у нас” от БДЖ. След въведените корекции още два влака ще пътуват от днес в работните дни между Пловдив и Асеновград. Допълнителни композиции ще има от Враца до Червен бряг и между Шумен и Попово. Ще бъдат пуснати и две допълнителни мотриси между Горна Оряховица и Плачковци. Други 13 пътнически влака тръгват по участъка Генерал Тодоров – Петрич и Генерал Тодоров - Кулата. Подробна информация може да намерите на сайта на БДЖ.

От холдинга съобщиха още, че скок на билетите за влак засега няма да има. Преди близо месец Националният превозвач поиска цената им да се повиши с 5 %, но от министерството на транспорта все още нямат конкретно решение.

Последвайте канала на

785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини