Около 160 българи продължават да мизерстват в Израел

  • 02 януари 2013 08:35

  • 1956
  • 2
Около 160 българи продължават да мизерстват в Израел
©

Около 160 българи продължават да мизерстват в Израел, съобщи БТВ.

Българските работници спят във фургони и нямат ток през по-голямата част от денонощието.

Голяма част от тях нямат и работа, въпреки че са заминали по силата на спогодба между социалните министерства на Израел и България.

До 1-2 седмици ще се събере смесен комитет за комуникация между двете страни, съобщи шефът на дирекция „Международна трудова миграция” в Агенцията по заетостта Димитрина Костадинова. По думите ѝ българското посолство също се е заело със случая, но няма как да се действа по-експедитивно.

„Чакаме отговор от израелската страна. Което зависи от нас, е изпълнено”, заяви Костадинова.

Междувременно още десетки българи заминават за Израел по силата на спогодбата. В договорите се говори за добри условия и 1800 долара заплата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1956 2

Коментари 2

Добави коментар
sfth

2013.01.02 | 20:47

2
Пaунов много си неподготвен! И голям си боклук по мое мнение! Това е ПЪРВИЯТ инцидент с наши работници в Израел! До сега аз не съм чувал да има проблеми с наши работници там! Заври си мнението в лайняния гъз и си затвори вонящата клоака...
paunov

2013.01.02 | 20:44

1
те затова ги гърмят навсякъде по света,от евреин пари взимал ли си,равносилно е да вземеш от маймуна бонбона или да от костенурка вълна,няма как да стане.а тук като стана атентата само за тях говореха,колко са пострадали и изтрадали,а за шофьорът на автобуса няколко реда и се замълча,нали бяха много благодарни за помоща която им оказва България за разследването,е това е явно е част от него което те правят,или както казва бай Даньо Мойсея-да ги избият че те са виновни за всичко!!!

Добави коментар

Водещи новини