Див скандал в ефир за нова АЕЦ

  • 27 декември 2012 08:35

  • 4660
  • 10
Див скандал в ефир за нова АЕЦ
©

Огромна говорилня и почти никакви аргументи. Така може да се окачестви спорът между трима депутати за бъдещето на ядрената енергетика. Ако българският народ иска да си върне държавата трябва да започне да решава проблемите в нея. Това заяви Янаки Стоилов от БСП в коментар за референдума за ядрената енергетика. Темата за Белене остава, убеден е социалистът.

Това е единствената лицензирана площадка, уточни Стоилов. Нова ядрена централа означава нова площадка, а ние сме готови за поставянето на нови блокове на АЕЦ „Козлодуй“. Белене е лицензирана площадка, но проектът на БСП е компрометиран, отговори Станислав Иванов от ГЕРБ.

Според Стоилов обаче без развитието на ядрената енергетика ще се повиши цената на тока. Тезата обаче не беше приета нито от ДСБ нито от ГЕРБ. Според Иван Иванов от ДСБ въпросът е дали изобщо да се строи ядрената централа . Приоритет е удължаването на сроковете на пети и шести блок, каза Иванов. Тези които гласуват с „да“ на референдума означава, че подкрепят проекта „Белене“ независимо от това какви капитали ще участват – държавни или частни, убеден е зам.-председателят на ДСБ. Представителят на ГЕРБ обаче заяви, че ще гласува „за“ на допитването до народа, за да подкрепи ядрената енергетика.

Цената на АЕЦ „Белене“ ще бъде три пъти по-висока от първоначално сключения договор, каза Иван Иванов и посочи цифрата 21 млрд евро. Янаки Стоилов обаче изчисли, че проектът ще струва едва 7 млрд .евро. Той обясни разликата с опцията държавата да участва в строежа на проекта.

Последвайте канала на

Novini.bg
4660 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
АЕЦ КОЗЛОДУЙ

2013.05.14 | 08:43

10
Когато построиха АЕЦ КОЗЛОДУЙ, тезата беше същата евтин ток, а то се оказа че ние продаваме на комшиите евтин ток, нашия 4 пъти по-скъп. Каквото и да се направи, се прави някой да се нагуши, не се мисли за народа!
Бивш

2013.05.14 | 08:42

9
През далечната1987г директор да АЕЦ-Белене беше, или поне се представяше за такъв г-н Хараланов. Бидеийки на почивка в едно китно курортно градче, той заяви готовност да даде безвъзмездна помощ за заведението в което почиваше под формата на строителни материали и разервни части- ел. и ВиК. При посещението ни в Белене-" офиса" му беше в един фургон насред нищото. Оказа се, че сме били напразно толкова път.От тогава са минали 26г. Колко години са нужни за строителството на АЕЦа според господата Р.Овчаров, П.Димитров, С. Станишев и др. и на каква цена, при положение, че по-голямата част от този период "времето" е било тяхно?
един от многото

2013.05.14 | 08:41

8
Не можеш да им "го начукаш" на политиците-все едно да "го начукаш" на дявола... Просто трябва да бъдат наказвани както си му е реда за назидание на следващите, които ще ги заместват, ЗАЩОТО всичко излиза все през носа на народа.
сгс

2013.05.14 | 08:41

7
Хора не се заблуждавайте с този АЕЦ! Ако се построи това нещо,то ще бъде с наши пари.След това този АЕЦ ще бъде даден на частно лице,тоест ЧАСТЕН АЕЦ СЪС НАШИ ПАРИ.Моят съвет - е:гласувайте с НЕ за този проект НЕ СТАВАЙТЕ РОБИ НА НЕЧИЙ ИНТЕРЕСИ

2013.05.14 | 08:40

6
Аз съм срещу ядрената енергия. Но каква е алтернативата. Елате и вижте в Германия какво става- всички искаха да се изключат реакторите, но сега, когато токът се вдига с до 30% , писнаха в един глас. Няма алтернативна енергия без финансови жертви, това трябва да е ясно. И освен това, от къде бедния българин *46% от населението* да плаща скъпия ток, това трябва по закон да се субсидира!
баба ви

2013.01.15 | 10:23

1
Гласувайте с " не " защото е грехота да обричаме народът ни на болести и бавна смърт. Народе, опомни се и не гласувайте с "да" защото гадните ненаситни и не наяли се политици ще ви използуват за да продължат кражбите им. Забравихте ли аварията в Чернобил 1986 година? Виждате ли колко много болни от рак има в България? Това е резултата от Чернобил - уви... Искате ли да засилим още радиацията в хубавата ни Родина? Хайде стига атомни електроцентрали- баста!!!
Димитър

2013.05.14 | 08:39

5
Какво искате още нали ще се строи нов в АЕЦ Козлодуй ние не сме се отказали от ядрена енергетика просто не му е времето за това.Трябва да се махнат старите политики и да позабогатеем малко а след това ако искате и 10 АЕЦ-а си стройте.Като нямаш пари не си купуваш втора кола нали?
Духайте боклуци!

2013.01.15 | 10:26

4
Откраднали сте десеторно повече , не ми пука ако ще и 100 милиарда да е гласувам за да им го начукам на крадливите политици.

2013.01.15 | 10:25

3
ИСКАМ САМО ДА КАЖА, ЧЕ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЗАЩОТО ИСКА РАЗВИТИЕ. ТОВА ЧЕ НЯКОЛКО НЕЗНАЧИТЕЛНИ ЧОВЕКА СА ПРОТИВ ЗАРАДИ ЛИЧНИЯ СИ ИНТЕРЕС НЕ МОЖЕ ДА ПОВЛИЯЕ НА МНЕНИЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО. НЕ МОЖЕ ДА НИ ПОДЛЪЖЕТЕ С ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ И СЛАГАНЕ НА ПЛЮСОВЕ.

2013.01.15 | 10:24

2
Белене - дългогодишен параван за източване на комунистите. Сега го експлоатират и предизборно, а точно те са отказали подписването му.

Добави коментар

Водещи новини