Почина съпругата на Ангел Бончев - Камелия

  • 27 декември 2012 08:04

  • 3533
  • 0
Почина съпругата на Ангел Бончев - Камелия
©

След дълго боледуване е починала съпругата на Ангел Бончев-Камелия. Опелото ще е утре в църквата Свети Седмочисленици в София, съобщава БТВ.

Единият от бъбреците на Камелия се е свил и е бил пред изсъхване. Усложненията в отделителната система на борещата се с рака Бончева се появили вследствие на хемодиализа.

През последните два-три месеца обаче усложненията станали необратими. Първите признаци, че има сериозни нарушения при функционирането на бъбреците, станали появилите се торбички под очите на Камелия и влошените показатели на част от кръвната й картина. Освен това се подуло лицето й, а също и краката.

На 22 май 2008 година, прибирайки се от Казичене в посока "Дървеница", където живее, около 01:00 часа през нощта Ангел Бончев беше нападнат и отвлечен от групата на Наглите. Той бе държан в плен 50 дена. Похитителите са искали телефона на бившия съдружник на Бончев - Гриша Ганчев, телефона на шофьора му и на жена му.

На 9 юли 2008 г. Съпругата му Камелия Бончева е събрала сумата от 395 200 евро и е получила указания как да я предаде. Трябвало е да тръгне по пътя за Костинброд, след това с SMS е получила информация да тръгне по пътя за Филиповци и на крайпътен знак, според указанията, е трябвало да има СИМ карта. След това й наредили да тръгне към Дупница и да спре в бензиностанция, за да си купи нещо.

Според указанията е трябвало да завие надясно, да си занули километража и да кара 5 км направо. Там я чакал голям джип с надпис „Полиция". От колата са излезли маскирани лица, които са я отвлекли. Оказало се, че в чантата си Камелия Бончева е имала GPS, който й е даден от полицията. За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Така Ангел Бончев и предаде 157 хиляди евро на фондация „Утре за всеки", а съпругата му бе освободена.

През май месец тази година стана ясно, че се е влошило състоянието на онкоболната Камелия, а съпругът й призна, че няма финансови средства и лечението й е поето изцяло от приятели.

Последвайте канала на

Novini.bg
3533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини