Ловят бездомни кучета и по празниците

  • 24 декември 2012 12:59

  • 790
  • 0
Ловят бездомни кучета и по празниците
©

Дежурни екипи на „Екоравновесие" ще работят по коледните и новогодишните празници в София. Това съобщи за Дарик директорът на предприятието д-р Манол Нейков. Осигурени са три ловни екипа, които да реагират на подадените сигнали, като такива не липсват и през почивните дни, обясни той.

Около 11 часа тази сутрин, съвместно с общинска полиция, екип е изпратен да залови изоставено агресивно куче в Централните софийски гробища. Нейков каза още, че по празниците ще работят три екипа, като всеки от тях ще дежури поне по два дни в седмицата. Дежурните екипи ще отговарят за спешни случаи, ухапвания и други възникнали ситуации в София, каквито има всеки ден, каза още д-р Нейков.

„В тази заповед са отдадени и ветеринарните лекари, които ще дежурят в приютите. Направени е график на работещите в приютите, така че в празниците и почивните дни кучетата да бъдат нахранени и обслужени".

По-рядко се подават сигнали през тези дни, но такива има, каза Манол Нейков. „Много често граждани си изхвърлят домашните кучета на улицата. Получих сигнал за човек, изхвърлил кучето си на централните гробища, като го вързал до урните със синджир. Кучето е агресивно и се обадих на екипа да отидат да го приберат".

Последвайте канала на

790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини