Превеждат заплатите в Селскостопанската академия до края на деня

  • 20 декември 2012 14:46

  • 521
  • 0
Превеждат заплатите в Селскостопанската академия до края на деня
© Булфото

Заплатите на служителите от Селскостопанската академия (ССА) за ноември ще бъдат по сметките им до края на деня, информираха от пресцентъра на МЗХ.

Новината е съобщил министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на на среща със синдикатите и служители на ССА. Парите са 100 процента от икономии на централното управление на МЗХ, е допълнил министърът, цитиран в съобщението. В понеделник на ССА бяха изплатени други над 2 млн. лева за консумативи. Парите за декември също ще бъдат изплатени. Съгласно колективния трудов договор диалог за неплатени заплати може да има поне 15 дни след изтичане на месеца.

На заседание на Министерския съвет зам.-министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва е съобщил, че при преизпълнение на националния бюджет би могло да се преведат други 2,8 млн. лв., които да покрият заплатите и за декември, допълват от МЗХ. Бюджетът на академията за следващата година ще се запази като през 2012 година. За да няма отново напрежение в края на следващата годината, е необходимо да се направи преструктурирането, за което отдавна се говори. Това не означава главоломно съкращение, а оптимизация на разходите и по-добра финансова дисциплина, е отбелязал министър Найденов.

Последвайте канала на

БТА
521 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини