Пробиха снежната блокада край Разград заради гладни пилета

  • 20 декември 2012 13:24

  • 1768
  • 0
Пробиха снежната блокада край Разград заради гладни пилета
©

Осем ТИР-а с фураж са първите коли, които ще влязат в Разград след ден блокада и забрана за движение. Това каза шефът на полицията в града Ивайло Йовчев на заседание на Областния кризисен щаб.

Камионите превозват суровина към производител на пилешки продукти, който има птицеферма в района. Пернатите в нея няма с какво да бъдат нахранени.

Колоната потегля от Попово, в нея ще бъде включен и автобус от София, потеглил вчера от столицата. Пътниците, пренощували в рейса, ще бъдат пуснати, както и чакащи там леки коли. Водач на колоната е почистваща техника, която ще прокарва пъртини.

Забраната за движение по шосетата в Разградско остава в сила. Възможно е при намаляване на вятъра и снеговалежа да бъде отменена следобед, съобщи шефът на Областното пътно управление Огнян Обрешков.

Напълно непроходими са три шосета: към Търговище, Исперих - Веселец и Исперих - Зебил.

За 24 часа 40-те работещи машини на пътноподдържащите фирми са изтеглили над 50 закъсали коли.

Две родилки от Кубрат и една от Исперих са превозени до областната болница от полунощ досега, заяви на заседанието днес шефът на Спешна помощ д-р Николай Йоцов.

Екип от Исперих е пренесъл пеша с носилка около 500 метра измръзнал пациент, открит от близки в дома му, до който обаче нямало път за линейката.

47 училища в общините Исперих, Самуил, Кубрат, Лозница, Завет и пътуващите ученици и селските училища в община Разград са вече във ваканция от тази сутрин. Кметът на Цар Калоян е издал заповед да се разпусне втората смяна днес на училищата в общината, няма да се учи и утре.

Последвайте канала на

Novini.bg
1768 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини