Общината в Пловдив гласува бюджета за 2013 година

  • 20 декември 2012 08:22

  • 1076
  • 1
Общината в Пловдив гласува бюджета за 2013 година
©

Днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив ще премине под знака на гласуването на бюджета за 2013 година.

Опозицията в лицето на БСП, НИЕ и Съюз за Пловдив категорично заявиха, че ще гласуват против предложения бюджет. "Синя коалиция" също заяви, че няма да подкрепят предложението, ако от него не отпаднат някои точки за увеличаване на местни данъци и такси.

За да бъде приета точката са нужни 26 гласа. Управляващите от ГЕРБ разполагат с 19 съветника, а БСП, НИЕ и Съюз за Пловдив с общо 18. Очаква се двамата съветници от Кауза Пловдив и тримата от ДПС плюс избягалата от НИЕ Гичка Кърнева да гласуват с управляващите. Така решаваща за вота може да се окаже позицията на четиримата от Земеделски съюз „Александър Стамболийски" и политическата група "Синя коалиция", „Атака" и Гиньо Матев", която е съставена от 5 съветника.

Общият бюджет на Община Пловдив прз 2013 г. се очаква да надхвърли 250 млн. лева, като в тази сума влиза очакваният преходен остатък, който ще бъде в порядъка на 26 млн., както и средставата от републиканския бюджет. За здравеопазване са предвидени над 11 млн. лева, близо 79 млн. са за образование, като 67 от тях са държавно делегирани дейности. За култура са заделени около 6 млн. в които влизат издръжката на всички музеи, читалища, библиотеки, заедно с ансамбъл „Тракия". В капиталовата програма са заложени около 10 млн. лева.

  1. В бюджета за следващата година са заложени увеличения на такса „Битов отпадък", данък „Сгради" и данък за МПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1076 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пловдив

2012.12.20 | 09:12

1
Платени герберисти гледаите вашата партия Г Р О Б какще се опита да ни закопае.Слагаите минуси

Добави коментар

Водещи новини