Българският участък от "Набуко" получи ОВОС

  • 19 декември 2012 18:09

  • 963
  • 0
Българският участък от "Набуко" получи ОВОС
©

Българският участък от "Набуко" получи положителна Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и Оценка за съвместимост от екоминистерството, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Следващата стъпка по проекта са публични обсъждания в над 30 общини на територията на България, които ще се състоят през февруари 2013 г. Това посочват от българското представителство на бъдещия оператор на тръбопровода Nabucco Gas Pipeline International GmbH - "Набуко Газ Пайплайн България" ЕООД.

"За наше най-голямо съжаление проектът "Набуко" буксува", заяви миналата седмица премиерът Бойко Борисов. По време на подписването на Меморандум за разбирателство по Проекта за междусистемна газова връзка между Сърбия и България той обясни, че настоява на 10 януари следващата година да бъде направена първата копка на обекта.

Страната ни има решение за изграждането му и на парламента, и на правителството, а проектът е изведен в национален приоритет.

Докладите за ОВОС и ОС ще бъдат публикувани онлайн на официалната страницата на тръбопрода, а оценката за съвместимост ще бъде достъпна и чрез страницата на Министерството на околната среда и водите след 21 декември.

Последвайте канала на

Novini.bg
963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини