Скъсан далекопровод остави села без ток в Бургаско

  • 19 декември 2012 17:46

  • 1202
  • 0
Скъсан далекопровод остави села без ток в Бургаско
©

Скъсан далекопровод в района на несебърското село Кошарица остави няколко села в района без ток, съобщи областният управител на Бургас Константин Гребенаров.

На мястото са изпратени екипи на Националната електрическа компания, които работят по отстраняването на аварията. Според Гребенаров, обстановката в областта се усложнява. Всички аварийни екипи са в пълна готовност за реагиране при спешни ситуации. „Имаме и проблеми с пътната обстановка край село Баня. Вятърът там е много силен, от което се образуват снегонавявания.

Машините работят, но трудно наваксват. Районът е трудно проходим при зимни условия. Има предупреждение автомобилите там да се движат с вериги”, допълни Константин Гребенаров. Прогнозите на синоптиците са, че вятърът в Бургаско няма да утихне и през тази нощ. Валежите от сняг ще продължат. „Неизбежно е възникването на проблеми, предвид усложнена зимна обстановка. Най-важното е да няма пострадали хора”, каза Гребенаров. До късния следобед в областта са били регистрирани само леки инциденти със закъсали тежкотоварни превозни средства. Пострадали хора и нанесени материални щети няма. Според Гребенаров, главна причина за това са били не толкова метеорологичните условия, колкото техническите неизправности по превозните средства.

Последвайте канала на

1202 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини