БДЖ предупреди: Няма да се справим само със 170 млн. лв.

  • 19 декември 2012 16:13

  • 777
  • 0
БДЖ предупреди: Няма да се справим само със 170 млн. лв.
©

БДЖ прави промени в графика на движение, но е под въпрос дали ще може да се справи със субсидия от 170 милиона лева през следващата година. Това каза председателят на Съвета на директорите на „БДЖ Холдинг” ЕАД Владимир Владимиров на заседанието на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента, която изслушва министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения Ивайло Московски във връзка с въвеждане на новия график за движение на влаковете и преференциалните пътувания с „БДЖ” ЕАД.

207 са ремонтираните вагони през миналата година. Тази година ремонтираните пътнически вагона са 269 или - 62 вагона повече. За следващата година в рамките на този бюджет е предвидено да бъдат ремонтирани над 300 вагона, добави Владимиров.
За това са били извършени реформи, които позволиха паричен ресурс, обясни той. „От 170 милиона лева, след извършените реформи, беше намерен начин 20 милиона лева да отиват директно към кредиторите на БДЖ, да се погасяват задълженията, които не са трупани от това ръководство”, посочи Владимир Владимиров.

„Субсидията на БДЖ за три години е 170 милиона лева. В това време инфлацията е минимум 10 процента. За първи път за 2013 г. ще има 13 милиона лева допълнителни разходи от промяната на инфраструктурните такси и въвеждане на ERP като изисквания”, каза още Владимиров.

По думите му трябва график, който да увеличи приходите и в същото време да спести разходите, както и с 13 милиона увеличение на разходите през 2013 г. дружеството да се справи със субсидия от 170 милиона лева. „Има писма в БДЖ за всевъзможни влакове и всевъзможни спирки, но ако искаме да задържим клиентите, трябваше да променим графика”, заяви Владимиров.

Последвайте канала на

Novini.bg
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини