Всички служби на ЕК са одобрили втората фаза на завода за отпадъци на София

  • 19 декември 2012 13:15

  • 662
  • 0
Всички служби на ЕК са одобрили втората фаза на завода за отпадъци на София
©

Всички служби на ЕК са одобрили втората фаза на завода отпадъци на София. Това означава, че милион и триста хиляди столичани ще имат вече пълна интегрирана система.

С това се похвали пред журналисти министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко след края на заседанието на Министерския съвет. Чакаме комисарят по регионалната политика Йоханес Хан днес да подпише решението, допълни министърът.

Правителството прие днес две наредби, свързани с отпадъците, каза още Караджова. Всички магазини, които продават електроуреди, са длъжни да приемат обратно и безплатно старите уреди на хората, предвижда наредба за третиране на електронното и електрическото
оборудване. Тези магазини са задължени да приемат всякакъв вид оборудване от същия вид или изпълняващо същата функция при покупка на ново. Старите електроуреди трябва да се приемат в пълния обхват на работното време на магазините.

Правителството е приело днес и наредба за старите батерии и акумулатори на автомобили. Всички магазини, които предлагат такива нови изделия, са длъжни да имат на своята територия места за обратно приемане на тези стоки, като за батериите дори не е необходимо да се купуват нови, за да се оставят старите в магазина. Приемането е безплатно.

Последвайте канала на

БТА
662 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини