Обезопасяват пешеходна пътека в Благоевград

  • 19 декември 2012 09:49

  • 408
  • 0
Обезопасяват пешеходна пътека в Благоевград
©

Обезопасяват пешеходната пътека в Благоевград, на която само за седмица станаха два тежки инцидента, като в единия беше отнет човешки живот. С решение на общински съвет на пешеходната пътека се изгражда изкуствена неравност, по-известна като "легнал полицай", за да предупреждава превозните средства да намаляват скоростта, предаде БНТ.

На фаталната пешеходна пътека на улица "Джеймс Баучер" в Благоевград преди седмица възрастна жена намери смъртта си под гумите на кола. Два дни по-късно пресичаща бременна дама се отърва като по чудо от сериозни наранявания.

От Общината взеха решение да се намалят произшествията като повдигнат и обозначат участъка. Според таксиметровия шофьор Иван Дорменски, свидетел на трагедиитe миналата седмица, обаче това няма да спаси пешеходците.

Когато дясната лента спре да даде на пешеходеца предимство, лявата лента или тръгва да изпреварва, или движейки се по нея блъска пешеходеца, защото няма видимост. Въобще шофьорът не мисли, че след като в дясната лента има спряла кола, значи има на пешеходната пътека човек, коментира Дорменски.

Според Костадин Вълчев мярката е закъсняла, като се имат предвид произшествията, които са станали на мястото.

Шофьорите с опит, които редовно минават по това трасе, са категорични, че има и други по-ефективни начини, за да се избегнат произшествията.

От фаталната пътека левите ленти да бъдат защриховани като остров на безопасност. Ще има малко задръстване, но по този начин няма да подвеждаме пешеходците да минават и лявата лента да ги бута, предложи Дорменски.

Въпреки всичко хората се надяват, че изкуствената неравност на пътя ще накара шофьорите да намалят скоростта, ако не заради пешеходците, то поне, за да запазят колата си.

Последвайте канала на

408 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини