Едва 100 г месо в килограм евтини кренвирши

  • 18 декември 2012 20:07

  • 3261
  • 2
Едва 100 г месо в килограм евтини кренвирши
©

Месните продукти, които са натъпкани със соя , а месото е само около 100 няма да се наричат колбаси. За тях ще трябва да се намери ново име, така че да не се подвеждат потребителите, когато си ги купуват. Това съобщава „Монитор” цитирайки изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Предстои да се подготви наредба, която ще определи горна граница за влагането на растителните суровини. Лимитирането на съставките в продуктите от мръвки ще бъде подобно на разделението, което се прави при млечните продукти, уточни той. Соята не е опасна за здравето на хората, категоричен е шефът на хранителната агенция, тя се използва в много страни по света като евтин източник на протеини.

Искаме обаче да има лимит и когато нещо има етикет с името „колбас”,да е определена горната граница за съдържанието му каза д-р Войнов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3261 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стършел

2012.12.19 | 11:49

2
Също там казват и другото, ако в даден продукт намерим дори и най малкото количество странични примеси серията продукти се спира от производство завинаги и се изземва от търговската мрежа за сметка на производителя.
стършел

2012.12.19 | 11:48

1
Най после открихме колелото. За това си има агенция по стандартите и метрологията. Защо до сега не е направила ътова, да регламентира, като се почне от хоросана, та се стигне до кроасана, какво и колко да се слага във всяко нещо. Във всяка проста държава е казано от също такава агенция, в хоросана да има толкова и толкова вода пясък и вар. В кроасана да има толкова и толкова брашно, вода, мая, шоколад.

Добави коментар

Водещи новини