Медицински проблем, а не социален, била смъртта на недохраненото бебе

  • 18 декември 2012 07:52

  • 1415
  • 0
Медицински проблем, а не социален, била смъртта на недохраненото бебе
©

Ние не сме получили сигнал за проблеми в това семейство и при отглеждане на детето, което почина от бъбречна недостатъчност, причинена, според лекарите, от хронично недохранване. Това заяви Емил Тодоров, директор на дирекция "Закрила на детето", Агенция за социално подпомагане, в предаването "Денят започва" на БНТ.

По думите на Тодоров, момченцето, което бе на година и десет месеца, е било лекувано няколко пъти в ловешката болница, в последствие в Плевен. Ако лекарите са установили системно недохранване, те е трябвало да сигнализират в Агенцията за социално подпомагане. Всеки гражданин е длъжен, ако види дете в риск, да сигнализира до институцията за проблема, за решаването на който тя да задейства своите механизми.

Теодора Иванова от Държавна агенция за закрила на детето смята, че в българското семейство има сериозен проблем и той се нарича "нисък родителски капацитет". Все пак тя е на мнение, че смъртта на детето е медицински проблем, а не социален. Никъде в документацията няма информация, че има недохранване на това момченце, категорична бе тя.

Последвайте канала на

1415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини