Връщат част от стария график на влаковете

  • 15 декември 2012 12:40

  • 1140
  • 0
Връщат част от стария график на влаковете
© Булфото

Спирането на бързите влакове на определени гари ще бъде върнато. Това разпореди транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета след случаите на протести заради масовото недоволство в страната.

То бе провокирано от въведените от БДЖ миналата седмица промени в разписания на влаковете с цел по-бързото им придвижване, но за сметка на пропускането на по-малки междинни спирки.

Московски нареди разписанията да бъдат променени от 18 декември, а информация за графика на влаковете може да бъде намерена на сайта на БДЖ.

Министърът съдейства още за запазването на картите за безплатно пътуване на всички пенсионери, които са работили в системата на железниците.

„До 15 февруари 2013 г. всички пенсионирани железничари ще могат да ползват досегашните преференции за безплатно неограничено пътуване, но с нови образци документи“, каза министър Московски. По думите му след тази дата, освен картата, те ще трябва да разполагат и с билет с нулева стойност, издаден от билетна каса или във влак. За пътуване без такъв билет ще се налага глоба.

Последвайте канала на

1140 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини