МВФ в доклад: Лошите кредити са опасни за България

  • 14 декември 2012 18:52

  • 1393
  • 4
МВФ в доклад: Лошите кредити са опасни за България
©

Ръстът на необслужваните банкови кредити носи риск за българската икономика, показва анализ на Международния валутен фонд (МВФ).

Според МВФ, българската финансова система е стабилна, но слабият растеж поставя предизвикателства. Като цяло МВФ приветства правителството за разумната фискална политика, която гарантира стабилност в трудна външна среда. Но застаряването на населението и ниските доходи са дългосрочни предизвикателства, пише в анализа, информира "Стандарт Нюз".

Над 50 000 справки за дължимите данъци и осигуровки са направили граждани и фирми само за три дни, откакто е достъпна услугата на НАП за онлайн проверка на дължими суми към хазната. От 12 декември всеки, който има персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, може онлайн да провери какви задължения има. Електронната услуга е част от кампанията на НАП по въвеждане на единната сметка за плащане на данъци и осигуровки от 1 януари 2013 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1393 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
123

2012.12.15 | 13:05

4
№ 3, научи се да пишеш и тогава коментирай. По темата: МВФ не са прави. Лошите кредити не са опасни за Б-я, за Б-я са опасни тези, които ни управляват - Бойко Винетуто, Цецо 6-те апартамента, Симчо Дянков, бивш треторазряден чиновник в Световната банка и настоящ първи любовник в Б-я и т.н. Това е, избрали сме си ги. Още малко...
Георгиева

2012.12.15 | 09:16

3
Това плащане на една сметка е с цел да обвържат данъ заците със здравните осигуровки...Да плащаш и да не знаеш за какво,нещо като вечния длъжник.Малко ни е робството от банките ,а сега вече и НАП.Тази глупост тряб ва да се спре...докато не е станало късно....

2012.12.15 | 09:15

2
Герб е опасен за България защото по тяхно време хората се оказа че не могат да си обслужват кредитите. Колкото и да се плюнчат да ходят да обясняват на тия дето са им взели имотите и дето предстои да ги вземат съдии изпълнители. Да ходи да им обяснява Дянков със гусин Примьера колко "добре си живеят". Да ходят да обясняват на тия дето не са взимали или са им забавени заплатите и чакат лихварите само да им приберат каквото имат. И да чакат изборите в екстаз.
Аспарух

2012.12.14 | 21:37

1
А по кое време Господине,тези длажници взеха тези кредити?

Добави коментар

Водещи новини