Франция проявява интерес към българското агнешко месо

  • 14 декември 2012 15:52

  • 904
  • 0
Франция проявява интерес към българското агнешко месо
© Getty Images/Guliver Photos

Президентът на френската асоциация на овцевъдните породи в Централен масив Жан-Люк Шовал и колегата му Ерик Будина представиха пред министъра на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и присъстващи животновъди проект за съвместна развъдна дейност.


Проектът, който ще се финансира от Европейския съюз, предвижда пряко сътрудничество между Франция и България в областта на овцевъдството. Целта е страната ни да се превърне в един от основните вносителите на агнешко месо във Франция, което трябва да отговаря на изискванията на френския пазар. Проектът включва и предоставяне на мъжки животни за разплод на българските фермери, като френската страна поема ангажимента да изкупи готовото месо, ако то отговаря на поставените от тях изисквания.

Франция внася над 60% от потреблението си на агнешко, предимно от Океания, като намеренията им са да се ориентират към по-близо намиращи се партньори, предимно от новите страни – членки на ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини