Павлова: Българските фалшификатори на винетки са много добри (видео)

  • 14 декември 2012 12:14

  • 1463
  • 0
Павлова: Българските фалшификатори на винетки са много добри (видео)
©

От ГЕРБ сме социално отговорни и за това 4-та поредна година не променяме цената на винетките. Около 200 млн. лева са средногодишните приходи от стикерите и ние ги реинвестираме в пътищата, но те са крайно недостатъчни. Обикновено с тези средства изкърпваме най-големите дупки, а за рехабилитацията на пътищата търсим европейско финансиране. Искаме по-справедливото разпределение на заплащаните такси и за това ще преминем поетапно на сателитно базирана система, за да следим трафика. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена при представянето на новите винетни стикери за 2013 година.

Най-сериозните промени са в дневните винетки за Категория 1 и 2  - от 16 лева, те стават 20 лева. Апелирам хората да купуват винетни стикери само от оторизирани разпространители. На улица от човек на ръка - не го правете, не само продавача, но и купувача извършват престъпление. Отново сме работили по защитите, но фалшификаторите у нас явно са много добри, допълни Павлова.

Най-новото в защитата им е обемната 3D холограма на стикерите, също така има и сребърна холограма, която е различна - може да е върху книга или свитък. Те са отпечатани върху синтетична хартия, която се разрушава при отлепването от стъклото и оставя сериозни отпечатъци, обясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. 

Шефът на пътната агенция заяви, че трябва да има драстични глоби на хората, които задминават снегорин, карат с летни гуми и не изпълняват разпореждания на Пътна полиция.
 

Водачите могат да закупят новите винетки за следващата година след 20 декември, уточни още инж. Лазаров.

Последвайте канала на

1463 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини