Кмет обвини погребално бюро, че краде ток

  • 13 декември 2012 08:33

  • 1742
  • 0
Кмет обвини погребално бюро, че краде ток
©

Кметът на “Тракия” Костадин Димитров обвини собственика на траурната агенция “Акропол”, че краде ток от кметството, пише Марица. Собственикът на фирмата Петьо Божков категорично отрече да е ползвал на аванта електричеството. Сградата на агенцията се намира до блок 10 в съседство с постройката на район “Тракия”, в която се помещаваше отдел “Екология”.

Скандалът засега е във фаза констативен протокол за нарушението, но Костадин Димитров се закани, че ще подаде сигнал до прокуратурата с приложената към него документация. Установили сме, че собственикът на погребалното бюро се е вързал за елтаблото на кметството, затова сме взели мерки по закон, обясни вчера Димитров. Освен това на агенцията е съставен констативен акт за още едно нарушение - избиване на външна врата на сградата. За изменение на конструкцията на сграда, каквото се извършва в случая, трябва да има одобрен технически проект, а той липсва, разказа Костадин Димитров. Той предупреди, че ако преустройството на сградата продължи, ще се приложи още една наказателна мярка - заповед за спиране на строителните работи.

Това не отговаря на истината, изобщо не съм ползвал тока на кметството, възрази възмутено Божков. Има разрешение от преди десетина дни от секретаря на районната администрация Женя Петкова, тя разпореди да се вържем към таблото на кметството, като сложим контролен електромер и да получаваме електричество, докато ни го прекарат, разказа собственикът на агенцията. Той допълни, че след това по заповед на кмета Женя Петкова е отменила разпореждането. Ние обаче не сме ползвали чуждия ток, увери Петьо Божков. На обекта има агрегат.

Собственикът на агенцията възразява и срещу констативен акт за избитата врата. При подобни промени се изисква само уведомление, а не проект, ние сме уведомили главния архитект на района, твърди Божков. Сградата е моя собственост, масивна е и няма никакъв проблем за конструкцията, допълни той.

Траурната агенция си навлече неприятности преди два месеца, когато живущите от съседните блокове научиха, че ще разкрива погребално бюро с камери за покойници до блок 10. Над 200 подписа срещу необичайната за жилищен квартал услуга бяха събрани за отрицателно време. Против се обявиха и родителите на детските градини в съседство. Кметът Костадин Димитров заяви, че не е съгласен в жилищния комплекс да се опяват покойници, а собственикът Петьо Божков е уверил кметството, че няма да прави хладилни камери за мъртъвци. Агенцията може да разкрие в тази сграда само офис, каза Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини