Търсят общ работник с конкурс

  • 12 декември 2012 07:16

  • 2165
  • 0
Търсят общ работник с конкурс
©

Директор сътвори куриоз, като обяви конкурс за общ работник, санитар и работник в кухня, пише "Стандарт".

Одобрените мераклии за трите позиции ще станат част от екипа на дома за стари хора и домашен патронаж в Ямбол. Обявата вече събира доста посетители в сайта на кметството. Тримата спечелили конкурса се борят за заплата от 310 лева, колкото ще бъде минималната заплата от Нова година.

За общ работник се изисква средно или основно образование, минимум три години стаж по специалността, добро физическо и психическо здраве, способност да се работи под напрежение, лоялност и оперативност. Работникът в кухня пък задължително трябва да има средно образование, три години стаж по специалността и да може да работи под напрежение. Той трябва да измива посудата съобразно нормативните изисквания, да подпомага получаването на продуктите от склада и извършва подготовката им преди влагането им в ястията под  ръководството на готвача и помощник-готвача. Санитарят пък се грижи за цялостно обгрижване на настанените потребители - лична хигиена, изкъпване, своевременно преобличане и др. Той също може да бъде само с основно образование.

"Всеки ден при мен идват по 2-3 души да търсят работа. Аз предпочитам публичност, ясен регламент и спокойствие", обясни директорът на дома Милко Димитров. Надпреварата за трите позиции е по документи, а решението за назначение ще вземе специална комисия.

"Заплатата им може да достигне до 320-330 лева", обясни директорът. Той каза, че конкурсът за трите длъжности е обявен в сряда и още няма постъпили документи. Кандидатите трябва да извадят свидетелство за съдимост, което със сигурност ще ги забави ден-два.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2165 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини