Ще има пари за съдебно-медицинските отделения

  • 10 декември 2012 14:34

  • 460
  • 0
Ще има пари за съдебно-медицинските отделения
©

След разчета за финансовата година на здравното министерство е станало ясно, че ще бъдат отделени средства за оборудване на съдебно-медицинските отделения в страната. Това сподели народният представител от ГЕРБ – Бургас д-р Галина Милева, която е член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на Комисията по здравеопазване, предаде burgasinfo.com.

„Съдебно-медицинските отделения имат нужда от нова модерна техника и обновяване на съществуващата база. Както коментира министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, ще бъдат отделени средства според необходимостта от оборудване на всяко едно звено. Така ще се подобрят значително условията за работа в съдебно-медицинските отделения”, заяви д-р Милева.

Днес д-р Милева взе участие на организирания от МБАЛ – Бургас симпозиум на тема „Масов травматизъм, цивилни жертви при терористични атаки, съчетани и множествени травми – израелският опит”.

"Терористичният акт на летище Бургас на 18 юли тази година ни показа, че не трябва да подценяваме необходимостта от условия по предотвратяване на подобни нападения. През следващата година предстои да се работи по проект за Закон за управление на системата за национална сигурност и неговото приемане. В него специална глава е посветена на системата за управление при кризи. Предвидено е още създаването на Национална система, която да координира действията, свързани с превенцията, реакцията и овладяването на кризисни ситуации”, каза д-р Милева.

Последвайте канала на

460 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини