Вълци атакуваха две свищовски села

  • 08 декември 2012 11:37

  • 3961
  • 1
Вълци атакуваха две свищовски села
©

Глутница вълци нападна две свищовски села, съобщиха новините на TV7.

През последните седмици хищниците обикалят селата Драгомирово и Овча могила. Преди вълците нападали само дивеч, но сега са започнали да атакуват стадата по нивите и изяли 50 овце.  

Жителите на свищовските села не смеят да пускат животните си на паша. Страх ги е, ако не се вземат спешни мерки, вълците да не нападнат и хора. Няколко хайки са организирали ловните дружинки в близките села. Отстреляли са обаче само два вълка.

Хората се надяват да хванат глутницата преди падането на първия сняг, защото заради студа и глада вълците поголовно ще нападат животните в селото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.09 | 08:35

1
Я вълци, я подивели помияри... Легендарните глутници в повестите на Емилиан Станев отдавна красят с кожите си мутренски вили и резиденции. В нашето градче имаше такъв случай с разкъсани магарета и набедиха вълци-призраци, после се оказаха кучета, които са ползвани за охрана на един строеж и са ги пуснали като са завършили строежа. Старите ловци коментираха, че на 2-3г удрят по единична бройка вълк, глутница не са виждали от 20-25 години.

Добави коментар

Водещи новини