Засилено полицейско присъствие се очаква заради 8 декември

  • 07 декември 2012 09:04

  • 688
  • 0
Засилено полицейско присъствие се очаква заради 8 декември
©

Над 3 000 студенти се очаква да празнуват 8 декември тази година на територията на област В. Търново.

От тях около 1760 ще отбележат студентския празник в заведения и хотели в община В. Търново, около 600 са предпочели да отседнат в обектите в Еленския балкан. Около 430 младежи ще празнуват в заведения в Свищов и около 200 души се очаква да празнуват 8 декември в Г. Оряховица, информира Дарик.

За осигуряване на нормалното протичане на предстоящия студентски празник полицейските служители от Областната дирекция на МВР са предприели засилени мерки за сигурност. Създадена е организация за недопускане на нарушения на обществения ред и нощната тишина. Определено е длъжностно лице от персонала на всеки обект, което да следи за недопускане на шум над определеното ниво и след определеното време в Наредбите на Общинските съвети в областта. Ще се следи за стриктно спазване на работно време на увеселителните заведения и ще бъде създадена необходимата организация за осъществяване на стриктен пропускателен режим.

В ресторантите и нощните заведения няма да се допускат лица, носещи огнестрелно оръжие, наркотици и упойващи вещества. Забранено е внасянето и употребата на пиротехнически изделия в закрити помещения и в близост до леснозапалими материали. Ще се следи стриктно за недопускане на продажбата и сервирането на алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия на лица под 18 години.

Органите на реда ще проверяват всички обекти с развлекателен характер, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник относно създадения пропускателен режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност.

За да бъдат намалени предпоставките за пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване на 7, 8 и 9 декември по пътищата в цялата страна, в т.ч. и във Великотърновска област, ще има засилено полицейско присъствие. Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и спазване на скоростните режими.

Последвайте канала на

Десислава Станева
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини