Вежди Рашидов: Дано всяко камъче да носи дивиденти на България

  • 06 юли 2011 14:52

  • 961
  • 0
Вежди Рашидов: Дано всяко камъче да носи дивиденти на България
© Булфото

Започна това разбиране у нас и за първи път изградихме Национална стратегия за археологическите обекти и обектите от културния туризъм.

Това каза пред журналисти министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко при подписването на договор за реконструкция и благоустрояване на архитектурния музей в базиликата „Св. София”. Оперативна програма „Регионално развитие” предоставя 656 000 лева за благоустрояването на музея. „Това е един начален етап на нещото, което ще се развие, защото е много интересно, благодарение и на премиера, и на МРРБ, и на министър Дянков”, посочи Рашидов.


По думите му, един мандат не е много време, но на заседанието на Министерски съвет е било обсъдено как е възможно да се обърне максимално внимание на културните обекти. „Дано и другите продължат тази политика и всяко камъче с име върху него да носи дивиденти на България”, подчерта министърът. Той благодари на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска за работата й. „Днес в кв. „Симеоново” хората най-накрая имат нормална канализация”, посочи Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. По думите му, София е прекрасен град и заслужава да бъде посещаван от туристи. „Фандъкова е една жена, която прави много”, отбеляза той.


Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко каза, че не разбира от икономика, от финанси, от МРРБ, но заяви, че зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова винаги е помагала на Министерството на културата. „За 2 години министерството усвои евро парите, които има по програмите на МРРБ на 100 %. Не на 5, не на 15, а на 100 %”, каза още министърът на културата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини