Длъжници ще могат да пътуват в чужбина

  • 06 юли 2011 13:01

  • 833
  • 0
Длъжници ще могат да пътуват в чужбина
© Internet

Това приеха депутатите, гласувайки на второ четене законопроекта за изменение на Закона за българските лични документи, предложен от Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент.

След повече от година усилия в НС, във ВАС и КС, бяха отменени влезли в сила текстове от Закона за българските лични документи, които препятстваха пътуването в чужбина поради наличие на задължения, доволен е Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, който е вносител на промените.

Приетите по-рано текстове, които днес бяха отменени, според него противоречат на европейска директива. Същата директива казва, че човек не може да бъде спиран, въпреки задълженията си към държавата.

Хората, които работят в чужбина и отиват там да изкарат някой лев, включително и за да си погасят някои от задълженията, не бива да бъдат спирани, категоричен бе Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини